Ze světa piva

Ferdinand přijímá Bitcoin. Tradiční chuť teď i za digitální měnu

Ferdinand přijímá Bitcoin. Tradiční chuť teď i za digitální měnu

Benešovský Pivovar Ferdinand přidává do svého rozvozu piva moderní prvek – nově umožňuje zaplatit objednávku i v kryptoměně Bitcoin. Spojuje tak českou pivní tradici s technologiemi budoucnosti.

 

Číst více

Petr Červ – Slad, chmel, voda a 20 let zkušeností z Benešova

Petr Červ – Slad, chmel, voda a 20 let zkušeností z Benešova

Hvozdař Petr Červ pracuje ve Ferdinandovi už dvacet let. Rodilý Benešovák s úsměvem říká, že to má do práce pár kroků – a k pivovaru má silný vztah.

Číst více

Sedm kulí 13 % – bezlepkový ležák s charakterem

Sedm kulí 13 % – bezlepkový ležák s charakterem

Sedm kulí 13 % je polotmavý bezlepkový ležák s bylinkovou příchutí, který potěší nejen milovníky originálních chutí, ale i ty, kteří trpí celiakií

Číst více

Marek Červ – Slad jako poslání a radost pro lidi

Marek Červ – Slad jako poslání a radost pro lidi

Zástupce sladmistra Marek Červ se stará o kvalitu humnového sladu v pivovaru Ferdinand.

Číst více

Průvodce domácím čepováním piva. Jak správně nastavit, čepovat, čistit a řešit problémy?

Průvodce domácím čepováním piva. Jak správně nastavit, čepovat, čistit a řešit problémy?

Skvělé pivo si načepujete i sami – poradíme vám, jak na to. Stačí si půjčit výčepní zařízení od Ferdinanda.

Číst více

Mistr ležáckých sklepů Bedřich Vlček – Pivo je řemeslo. A taky čistota a filtrace

Mistr ležáckých sklepů Bedřich Vlček – Pivo je řemeslo. A taky čistota a filtrace

Bedřich Vlček je v pivovaru Ferdinand od roku 1991 a dnes má na starosti filtraci v ležáckých sklepích.

Číst více

Ječmen a slad, základ piva. Jak to chodí v naší humnové sladovně?

Ječmen a slad, základ piva. Jak to chodí v naší humnové sladovně?

Věděli jste, že některé pivovary mají vlastní sladovnu, nebo dokonce svou laboratoř? Včetně toho našeho z Benešova.

Číst více

Spilkař Míra Traxmandl: 52 let s pivem, které kvasí pomalu a poctivě

Spilkař Míra Traxmandl: 52 let s pivem, které kvasí pomalu a poctivě

„Jako bych byl v manželství 52 let s jednou ženou, kterou miluju.“ Tak popisuje svůj vztah k pivu Míra Traxmandl, který na spilce dohlíží na hlavní kvašení už více než půl století.

Číst více
Roztočíme to? Vezměte si naše pivo do obchodu, restaurace, stánek nebo do klubu. Máme zajímavé nabídky pro gastro i velkoobchod. Ozvěte se a domluvíme podrobnosti.

+420 317 722 511
ferdinand@pivovarferdinand.cz

Více o pivovaru

humnovy-sklad

zatecky-chmel

ck-tank

technologie-hgb

 

logo

Jsme na příjmu!
Povídejte – posloucháme.

Kontakt
iko-location

Kde nás najdete:
Táborská 306, 256 01  Benešov

iko-phone

Kam můžete volat:
+420 317 722 511

Zasílání novinek