Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington

Panenku očistíme, osolíme, opepříme a na pánvičce zprudka zatáhneme ze všech stran.

Žampiony nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce na másle orestujeme a zbavíme vody. Osolíme, opepříme a dáme pár lístečků tymiánu.

Rozložíme si plátky nakrájené slaniny těsně vedle sebe, aby se kousek překrývala a na plátky vyložíme osmažené žampiony.

Zatáhnutou panenku potřeme dijonskou hořčicí a poté zabalíme do slaniny s žampiony.

Celý váleček pak zabalíme do plátu listového těsta. Váleček potřeme rozšlehaným vajíčkem, párkrát propíchneme, aby mohla pára ven a dáme do předehřáté trouby na 180 °C na přibližně 20 minut.

Po vyjmutí necháme chvilku odpočívat a následně můžeme krájet.