Pivovar Ferdinand si zakládá na vaření piva klasickou technologií s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Ferdinand používá zásadně jen kvalitní suroviny – včetně vlastního sladu. Za touto koncepcí pivovaru stojí jednatel společnosti Ing. Petr Dařílek, za kvalitou piva sládek a výrobní ředitel Jaroslav Lebeda. Součástí pivovaru je stále i vlastní humnová sladovna, která vyrábí 2 200 tun sladu ročně. Slad z Benešova odebírají i další pivovary v České republice, a díky dlouholeté spolupráci s bavorskou sladovnou Weyermann, se benešovský slad pod značkou Ferdinand vyváží do celého světa.

 

V roce 2014 byla změněna právní forma pivovaru z akciové společnosti na společnost s ručením omezeným.

 

Změna koncepce výroby přinesla pivovaru i zcela nový vizuální styl – změnila se podoba etiket a pivovar začal vydávat občasník Ferdinando(vy)hlášky s nejrůznějšími informacemi z pivovaru, o pivu obecně, gastronomii a zajímavostech z pivního světa. Každoročně pivovar pořádá tradiční pivovarské slavnosti přímo v areálu pivovaru a řadu dalších kulturně-společenských akcí.

 

V této době pivovar vyrábí celkem osmnáct druhů piv. Jsou to jednak piva světlá 10 %,11 %, MAX 11 %, 12 % Premium, dále řezaný nebo tmavý ležák 11 %polotmavý ležák 13 % Sedm kulí, světlý speciál 15 % d´Este nebo Pěkný číslo 14 %, speciál, který vznikl ve spolupráci s Univerzitou KarlovouV sortimentu najdete i nealkoholické bezlepkové pivo, bezlepkové pivo Premium 12 %, klasické nealkoholické pivo a speciální nealkoholické pivo Slušné číslo. Pivovar také vyrábí vlastní sudové limonády Ferdináda a to s příchutí pomeranče, maliny, nebo bezinky s mátou.

 

Současný roční výstav piva se pohybuje okolo 28 000 hektolitrů.

 

Kompletní sortiment najdete ZDE