Pivovarnické řemeslo,
které stojí na lidech
Pivovar Ferdinand by se neobešel, kteří mu zasvětili svůj život. Za každou
várkou piva stojí dovednosti a zkušenost i generací sládků, jejichž práce ovlivnila
charakter benešovského piva. Tradici ctíme, inovacemi se inspirujeme, ale základ
zůstává stejný – poctivá výroba, kvalitní suroviny a řemeslná hrdost.
![]() |
Slovo sládka Jaroslava Lebedy„Vařit poctivé pivo je zodpovědnost. Ctíme tradice, které nám zanechali naši předchůdci, a věříme, že poctivá práce se pozná v každé sklenici. Naše pivo kvasí klasickou metodou, leží dostatečně dlouho v ležáckých sklepích a nikdy ho neředíme vodou. Používáme český slad vlastní výroby a ten nejkvalitnější žatecký chmel. V pivovaru pracuji od roku 1989 a prošel jsem si všemi výrobními procesy. Dnes jako sládek a výrobní ředitel mohu říct, že problematika piva je mi víc než vlastní. Pivovar Ferdinand si drží ryze českou identitu a já věřím, že skutečné pivo, jaké vaříme, bude vždycky mít své místo na trhu i v srdcích milovníků kvalitního piva." Jaroslav Lebeda |
Tradice sládků Pivovaru Ferdinand
Benešovský pivovar vždy vedli lidé, kteří vnímali svou práci jako poslání.
Každý z nich přispěl k vývoji pivovaru a formoval jeho charakter.
| 1897 – 1902 Karel Rosol | 1968 – 1969 Václav Kvapil |
| 1902 – 1911 Viktor Voitsch | 1969 – 1979 Valentin Dostál |
| 1911 – 1921 Adolf Voitsch | 1979 – 1983 František Mrázek |
| 1921 – 1940 Josef Krejný | 1984 – 1990 Zdeněk Peklo |
| 1941 – 1945 Ing. Václav Vlček |
1990 – 1998 Václav Korda |
| 1945 – 1948 František Oliverius | 1998 – 2000 Jitka Vojtová |
| 1949 – 1950 Ladislav Klemša | 2000 – 2001 Ing. Jiří Vašíř |
| 1950 – 1968 Jan Hanus | 2001 – 2007 Milan Bílek |
| 2007 – DOSUD Jaroslav Lebeda | |
![]() |
Historická slova sládka
|
Tým, který udržuje kvalituDnešní Pivovar Ferdinand vede tým lidí, kteří mu dávají svou práci, Děkujeme, že ochutnáváním našeho piva ochutnáváte i kus této tradice. |








