Veletrh For Gastro & Hotel představí benešovské pivo z Pivovaru Ferdinand

Benešovský Pivovar Ferdinand proslavilo pivo, které se připravuje klasickým způsobem. Pivovar vaří hlavně spodně kvašená piva, která dokvašují v ležáckém sklepě 60 až 90 dní podle druhu ležáku. Ferdinand má navíc jako jeden z mála pivovarů v ČR vlastní sladovnu. Na jeden půllitr světlého ležáku spotřebuje pivovar 90 g sladu, což je 100 g pivovarského ječmene. Právě slad, který je důležitou součástí při vaření piva, dostává pivovar na vrchol pivovarnictví i za daleké hranice naší republiky. Benešovský slad již takto například doputoval i do Bostonu.

 

Pivovar Ferdinand pokračuje v úspěšné spolupráci s německou firmou Weyermann, největším výrobcem speciálních sladů v Německu. „My jim prodáváme svůj benešovský slad a oni ho distribuují do Ameriky, kde je po něm značná poptávka. Dodáváme do zámoří 600 tun, slad si kupují pivovary v Bostonu a okolí," říká sládek pivovaru Jaroslav Lebeda. Weyermann naopak dodává slad pro potřeby benešovského pivovaru, který ho již několik let dál nabízí malým pivovarům z celých Čech.

 

Na letošním 9. ročníku For Gastro & Hotel pivovar představí celé své portfolio piv, včetně Vídeňského ležáku, který v Benešově vaří mimořádně vždy jen jednou v roce, a to na konci roku. V současné době tak na trhu dostanete 10 druhů spodně kvašených piv, z toho dva druhy bez lepku. Ty jsou stále oblíbenější a i pivovar je úspěšně propaguje.

 

Důkazem je pražská restaurace Arepas De Lyna, kde čepují právě světlou bezlepkovou dvanáctku Premium. Ta je momentálně vlajkovou lodí pivovaru a špičkou mezi bezlepkovými pivy v hlavním městě. Pivovar Ferdinand kromě lahvového piva v třetinkových a půllitrových lahví nabízí nefiltrované speciály, které jsou k dostání ve vybraných restauracích, podnikové prodejně v Benešově nebo prostřednictvím rozvážkové služby Ferdadomu.cz. Budete-li tedy mít letos ve dnech 10. až 13. října cestu do Letňan, určitě navštivte stánek pivovaru. Ten najdete v hale 1, stánek F09. 

 

Více najdete i na www.for-gastro.cz

1.10.2019