Stálé to jsou nejen naše výrobní postupy, ale také portfolio pivovaru, které se zakládá na poctivých českých ležácích. Vlajkovou lodí je dvanáctka, světlý ležák Premium, který vyniká zlatavou barvou s plnou sladovou chutí a vůní s jemnou harmonickou hořkostí a silným řízem. Klasické ležáky doplňují pivní speciály, třeba patnáctka d’Este nebo výrazný Vídeňský ležák. V posledních letech rovněž přibyly dvě novinky, vařené ve spolupráci s Univerzitou Karlovou: svěží čtrnáctka Pěkný číslo a nealko Slušné číslo. Jsme pyšní i na výrobu bezlepkového piva, jeho bezlepkový ležák Premium 12 % má dokonce i nealkoholickou alternativu.
A co automatizace, velké téma v mnoha pivovarech? Ani do té nešlapeme, věříme totiž v ruční práci. Na sladovně i v provozu. Pouze v 60. letech jsme automatizovali mycí proces lahví a sudů, včetně plničky a pasteru. Od té doby samozřejmě došlo k modernizaci, renovovaly se například ležácké tanky, myčka lahví, střechy pivovaru či varna, ale výroba piva u nás pořád běží stejně. Jak říká jednatel pivovaru Petr Dařílek: „Co považuji za největší úspěch pivovaru? Že se nám už 125 daří vařit pivo, jak má být. Věnujeme mu dostatek času a jeho kvalitu nesnižujeme na úkor rychlosti či objemu produkce. Ctíme výrobní postupy, které zavedl arcivévoda František Ferdinand d´Este. Vystavěl pivovar na spodně kvašená piva, tedy ležáky plzeňského typu, vařené klasickým postupem: varna, spilka, sklep. A toho se držíme dodnes. Ostatně právě na ležácích se pozná, zdali vskutku umíte vařit pivo.“
Přijďte ochutnat výběrová piva na Den otevřených dveří, který se koná 27. května 2022. Nebo zajděte do jednoho z podniků, které naše pivo čepují. Každý všední den je rovněž otevřena naše pivovarská prodejna. Tak na dalších 125 let nešizeného piva!