Pivovar Ferdinand na veletrhu For Gastro & Hotel
Benešovský pivovar i přes všechny nástrahy covidu, najdete na letošním jubilejním 10. ročníku veletrhu For Gastro & Hotel v Letňanech. Ferdinand připravuje svá piva stále klasickým způsobem, tedy při výrobě používá tradiční výrobní postupy, které tak dávají benešovským ležákům specifické vlastnosti a nezaměnitelnou vůni. Pivovar má navíc jako jeden z mála pivovarů v ČR vlastní sladovnu. Na jeden půllitr světlého ležáku spotřebuje pivovar 90 g sladu, což je 100 g pivovarského ječmene. Právě slad, který je důležitou součástí při vaření piva, dostává pivovar na vrchol pivovarnictví i za daleké hranice naší republiky.
Na letošním veletrhu představí celé své pivní portfolio, včetně vybraných nefitrovaných piv nebo ležáků v třetinkovém balení. V současné době tak na trhu dostanete 10 druhů spodně kvašených piv, z toho dva druhy bez lepku. Novinkou letošního podzimu je řezaný ležák 11 %, který si rychle získává na své oblibě.
Budete-li tedy mít letos ve dnech 1. až 3. října cestu do Letňan, určitě navštivte stánek pivovaru. Ten najdete v hale 1, stánek G23.
Více najdete i na www.for-gastro.cz