KONEČNĚ NERUŠENÉ GRILOVAČKY, PIVOVAR FERDINAND DOVEZE PIVO AŽ NA ZAHRÁDKU II.

Steaky, klobásky nebo pěkně opečené špekáčky. Letní grilování je v plném proudu. Co ho ale takhle oživit o nějakou netradiční chuťovku a speciální pivo? Naservírujte hostům staročeskou pochoutku lehký pivní sýr a k tomu jim nabídněte pivo Ferdinand, které si nechte zdarma dovést až k vám na zahrádku. Stačí pouze zavolat službu Ferda domu.

Vůně čerstvě opečeného masíčka, hudba a smích. Letní večery jsou konečně tady a lákají k vysedávání venku u ohně nebo grilu. Jedinečné okamžiky s přáteli si žádají jedinečné jídlo a pivo. Co když ale dojde pivo? Nemějte strach, Pivovar Ferdinand provozuje službu Ferda domů a rozváží každou středu basy piv namixovaných podle vaší chuti po celé Praze.

Za ochutnání rozhodně stojí speciály, například bylinné polotmavé pivo Sedm kulí nebo světlý speciál d´Este. „Věříme, že z naší nabídky si vybere skutečně každý a naše skutečné pivo ocení sváteční pijani i fajnšmekři,“ říká sládek Pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda. Spojte letošní prázdniny s pivem Ferdinand. Vyzkoušejte některé ze šesti druhů piv nebo i nealko.

Buďte skvělí hostitelé a nabídněte přátelům kromě skutečného piva i něco zajímavého na chuť. Paleta prázdninových jídel je skutečně široká. Zkuste být letos originální a vyzkoušejte staročeské pivní recepty. Kromě klasického guláše je zajímavým pokrmem pivní sýr. Lehkou staročeskou pochoutku vyráběli kdysi hospodští v krčmách. Oživte tradici a vyzkoušejte něco nového, co se hodí ke grilování. Lehký pivní sýre je výborný na čerstvém chlebu, bagetce nebo topince. A vyrobte ho z piva Ferdinanda, které se díky tradiční výrobě hodí pro přípravu pokrmů.

Užijte si skutečné letní večery s pivem Ferdinand.

Recept na pivní sýr

Na čtyři porce potřebujete: 300 g tvarohu, 1 l světlého piva Ferdinand, kmín, sladkou mletou papriku, pepř, sůl.

Postup: Kmín umelte, smíchejte s paprikou a solí. Tvaroh (pokud možno méně tučný) rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem. Přikryjte pokličkou. Nechte zrát za oknem asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny zrát. Podávejte s čerstvým pečivem, máslem a jemně nasekanou pažitkou.

Buřty na pivě
 
4 porce: 4 špekáčky, 40 g sádla, 0,5 l piva Ferdinand, 2 cibule, 1 paprikový lusk, 1 feferonka, 100 g kečupu, 100 g rajčatového protlaku, paprika, pepř, sůl.

 Postup: Cibuli nakrájejte na kolečka, paprikový lusk zbavte jadřinců a nakrájejte na nudličky. Potom vše osmahněte na sádle, posypte sladkou mletou paprikou a nechte zpěnit. Přidejte rajčatový protlak a kečup, nechte chvíli dusit a potom zalijte pivem. Vhodnější je tmavé. Chvíli provařte, potom osolte a opepřete. Špekáčky oloupejte a vložte do vzniklé omáčky. Nechte zvolna zapékat pod pokličkou v troubě při 140 -150 °C - asi 50 minut.

24.6.2013